ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ»

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ενημερωτική Ημερίδα και τα Θεματικά Εργαστήρια με τίτλο "Προοπτικές Ενίσχυσης της απασχολησιμότητας και Επιχειρηματικότητας ανέργων-Ευκαιρίες και Δυναμική του Αγροτικού Τομέα" που διοργάνωσε η Διαδικασία Α.Ε. ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης (Α.Σ.) της Πράξης «Γίνε Έξυπνος Αγρότης - Πρωτοβουλίες Ενίσχυσης Απασχόλησης μέσω Επιστροφής και Ενσωμάτωσης του Ανθρώπινου Δυναμικού στον Πρωτογενή Τομέα», στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων δικτύωσης φορέων, επαγγελματιών και ωφελούμενων του αγροτικού κλάδου.

Η Ημερίδα και τα εργαστήρια φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών (ΠΕΣ) στο Αίγιο με προσκλεκλημένους ομιλητές τους κ. Πέππα εκ μέρους της ΠΕΣ και Συντονιστή Φορέα της Α.Σ., κ. Καλατζόπουλο και κα Κακαρίδη από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ,  κ. Μπέλλα Ομότιμο Καθηγητή Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιου Πατρών, κ. Τσιμπλοστεφανάκη Δρ. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό από τη Διαδικασία Α.Ε, κα. Δρ. Α. Λιόπα-Τσακαλίδη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, κ. Κολυβόπουλο Α. από την Α.Σ. Κοινωνική Τρικαλινή Πολιτεία, κ. Μπρούσαλη Δημ. Γενικό Διευθυντή της DASC Branding, Σύμβουλος branding και επικοινωνίας, καθώς και κ. Παλαιολόγο, Διευθυντή Αγροτικού Συνεταιρισμού Σαγεϊκων Αχαΐας.

Τις εργασίες της Ημερίδας συντόνισε ο κ. Παπαδόπουλος Ν. από τη Διαδικασία Α.Ε και παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας ΠΔΕ κ. Αγγελόπουλος Γιώργος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής κ. Μαυρόγιαννης Σ., οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Καπράλος Σ. και Μπούνιας Χ., ο πρόεδρος της ΠΕΣ κ. Σωτηρόπουλος Α., η κα Τσιλιγιάννη Ι. από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, ενώ συμμετείχαν οι ωφελούμενοι του προγράμματος και επιχειρηματίες και παραγωγοί του αγροτικού τομέα, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα ομιλιών και να ανταλλάξουν εμπειρίες και ιδέες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και απασχολησιμότητας στον πρωτογενή τομέα της περιοχής. Ενδεικτικά παρουσιάστηκαν τα εξής:

  • το πρόγραμμα και η επιτυχής συμμετοχή σε αυτό 80 ωφελουμένων,
  • το Καλλιεργητικό Πλάνο της ΠΔΕ με την καταγεγραμμένη κατάσταση του αγροκτηνοτροφικού της τομέα και των δυναμικών του,
  • η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική με τους Πυλώνες προτεραιότητας καθώς και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από τους παραγωγούς,
  • η εξέλιξη της ανεργίας και οι τάσεις της οικονομίας του αγροτικού τομέα,
  • οι πηγές και τα ποσοστά χρηματοδότησης ιδιωτικών επενδύσεων όπως το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ο Αναπτυξιακός Νόμος 3908/11 και το ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ) 2014-2020,
  • οι προτεραιότητες της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,
  • η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μέσα από πρακτικές εκσυγχρονισμού των καλλιεργειών και τα πρότυπα ολοκληρωμένης διαχείρισης AGRO 2.1.και AGRO 2.2,
  • παραδείγματα και καλές πρακτικές δημιουργίας υπεραξίας στα προϊόντα εφαρμόζοντας αρχές marketing και branding για την ενίσχυσης του εξαγωγικού χαρακτήρα και των πωλήσεων.

Η πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" 2007-2013 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

         

 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Home ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ»

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε.

Τηλ.:  +30 26910 22410

Email: info@smartfarmer.gr